sobota 5. ledna 2013

Růže a já - pokračování

Pokračujeme přátelé v růžové rapsody.
Tedy růže ta nepopsatelná a její vznešené i méně vznešené vonné směsi.
Zde tedy ta růže pudrová - pro hraběnku od L'Artisanů, líbí se hodně zamilovaným něžným stvořením s velkýma modrýma očima, které ne a ne uvěřit že i ony jsou hodny lásky. Ano dámy i Vy:)  A láska vaše romantická, poetická, něžná a sytící. Zde je: Drole de Rose
Potom z dílny stejných tvůrců Zloděj růží, růže a pačuli, hlína mokrá s poupátkem, já ji říkám dračí růže a legenda k ní je neméně zajímavá. Muži západního typu se jaksi stydí nosit růže, hm..že by byli změkčilí a zženštilí a je to růžové a je to ženská a brrrr..předsudky jsou děsivá věc. Za toho půl roku co je otevřená parfumérie jsem zaregistrovala bratru 3 muže, co šli po růžích a byli velmi mužní, velmi galantní a velmi jemní, ach popravdě jsem záviděla jejich ženám, neb mít doma někoho kdo růže ctí je jistě krásné a no...i noci lásky jsou zajisté nezapomenutelné. Ale zpět k zlodéji růží, orientálci růži milují, již prorok jí miloval, prý vyrostla z kapek jeho potu. Takže pan parfumer dostal zadání vyrobit parfém z růží pro muže západního typu:)-rozuměj muže inteligentní a vzdělané, neoblomné a úspěšné. I zhostil se úkolu na výbornou, smísil růži s pačulí, tou hutnou po zemí vonící esencí, přidal i jiné orientální pamlsky a výsledek je hutná a hluboká růžovo zemská dračí vůně. Muži západního typu ji zas tak moc neocenili, zato ženy ano. A co z toho plyne? Ženy jsou jistě něžné bytosti a jemné atd. atd. jen velká část z nich pozemsky zakotvená, v hlíně těžké s bosýma nohama šťastná a s pačulkou afrodiziakální v čilém kontaktu. A tak budem vonět jako zlodějky a budeme čekat na to až i muži západního typu nosy své uvolní a ocení tu růžovou krásu. No však orient je inspirativní a dává na výběr.
Zde tedy Voleur de Roses, zloděj růží ...kradnoucí se noční zahradou:)
tak a dále z naší růžové nabídky, zde růže pro nesmělé a ochutnávající, od Nabilů, růže v různých varietách a za velmi příznivé ceny:). El Nabil je taková základní abeceda vonná orientální a hodně se z nich dá naučit. Jsou v oleji, v praktickém rol-onu a mají úžasnou výdrž.

Přidat popisek

Přidat popisek
Musc Rose - mandarinka, růže, vanilka-něha sama



Přidat popisek
                                                   


Přidat popisek
                                    


Přidat popisek


Přidat popisek

Přidat popisek
                                           


Přidat popisek
                                                                              

Přidat popisek


Přidat popisek

Delice D'Arabie - nejprodávanější  i když  
   nevím proč, ovoce a květy v orientální bázi
                                             
Přidat popisek


Přidat popisek

Přidat popisek

Přidat popisek

Zde růžové skvosty,  variant vonných nespočet. Uf, ale mi ten blogger dává zabrat, ty popisky umístit, tady ani růže nepomohou, ale naučím se.  Tak a to je jen malý zlomek růžových kombinací z arabských krajů.
Já sama mám moc ráda i růži s pižmem, tradičně se téhle kombinaci říká vůně panny, pořád dokola, jak se začnou míchat růže, hned je to vše takové tělesné. Pižmo je často popisováno jako vůně nevinnosti a čistoty, tak kdo by to neznal, tu krásnou letní vůní mladých ženských těl, opálených, hladkých, snědých a vonících létem a přísliby. Nemůžu si nevzpomenout na Parfém, příběh vraha, hlavní hrdina to věděl, ta vůně nejtajemnější a nesmrtelná, vůně lásky, jesti vůní mladých žen, těch růži v rozpuku. Jak to mladík tvůrce svérázně pojal, nebudu komentovat, kniha je velmi známá i film a velmi velmi dobrá, místy drsná a pro parfuméra či alchymistu, či vůbec člověka co má rád vůně, téměř povinná četba.
K dalším povinným četbám patří i Parfém bláznivého tance,Tima Robinse, o vůních co putují věky je tam vše, Kudra s Alobarem jsou dokonalí, Pan smyslný a Albert moudrý. Stojí za přečtení a já se moc těším, až bude mít někdo chuť odvahu a peníze tenhle parfém zfilmovat. Nezapomenutelná je i přednáška parfumerská o dinosaurech a orchidejích. Kdo jste nečetli, závidím, je to požitek.
Uf, tak kudy dál s růžemi, ještě pro puristy a aromapříznivce dávám do pozornosti Rosu z edice Apothecary od Florascentů, velmi vysoká kvalita a přiměřená cena. Apothecary je geniální a jednoduchý systém na tvoření individuálních vůní. Já miluji kombinaci růže, tonka, kadidlo, géránium - říkám ji tak pro sebe Sofa, neb je to taková luxusní a moudrá přítelka má. Sofa a někdy i Sofie, to když má moudrost na pohovce začne s vůní probleskávat. Protože vůně je pocit, vůně je nálada. Tak ale pro dnes již dosti. Jdu se osvěžit mátou, a ona máta a růže je taky povedená kombinace, taková osvěžující, motorová pila-máta, co se obsluhuje v saténových rukavičkách-růže. A abychom to nějak pěkně zakončili, když už o té královně květin růži tolik slov, tak zde jedna královská od Molinardů, neb tahle parfumerská dynastie skládala pro pány i dámy urozené již několik generací, i pro královnu a zde jejich růže, která je poctivá, nežná a romantická. Královským parfumerům na zdraví a příště pokračujem, s růžemi to nemá konec:). No nevadí. Ještě nám zbývají růže dalších tvůrců, růžové receptury kosmetické, růžové zahrady, Afroditiny recepty, o jé...to jsem sama netušila jak je paní Rosa urputná a obsáhlá. tak zase příště.
Růže, je růže je růží


1 komentář:

  1. Zloděj růží - ANO !! moje veliká láska
    žena západní, v hlíně zabořená :)

    OdpovědětVymazat